Zakelijke Klant?

PinksterVoordeel! (t/m 24 mei)

Zie producten

Enkel De Béste Materialen!

Arnon Hoog

sep 5, 2023

Bij Woodpaneel gebruiken we alleen de béste materialen. Zo zoeken wij zorgvuldig onze producten uit zodat wij zeker weten dat wij jou gegarandeerd de beste akoestische wandpanelen kunnen aanbieden! Ontdek onderstaand de verschillende materialen die wij gebruiken om jou te verzekeren van de allerbeste akoestische wandpanelen!MDF Medium-density fibreboard, oftewel MDF, bestaat uit verschillende samengeperste kleine houtvezels. De houtvezels die wij gebruiken zijn afkomstig uit FSC-beheerde bosbouw, hierdoor vindt er geen specifieke bosbouw voor onze akoestische wandpanelen plaats.

Vaak wordt formaldehyde extra aan de lijm van MDF toegevoegd. Formaldehyde is een kleurloos gas met een prikkelende geur, onder bepaalde omstandigheden kan dit vrijkomen wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Om te voorkomen dat mensen aan te hoge concentraties formaldehyde worden blootgesteld, zijn er in Europa normen vastgesteld met betrekking tot het formaldehyde gehalte. Het gehalte wordt aangegeven met classificering E0 t/m E3, waarbij E0 staat voor de laagste waarde (het beste), en E3 voor de hoogte (het slechtste).

Let altijd goed op dat je kiest voor akoestische wandpanelen waarbij het MDF wordt geclassificeerd met E0. Wanneer het MDF over een hogere E-waarde beschikt kan je last krijgen van irritatie aan oog, neus en keel. Bij Woodpaneel willen wij zoals eerder vermeld enkel de béste materialen gebruiken voor onze akoestische wandpanelen wandpanelen, daarom beschikt ons MDF ook over een E0-waarde zodat onze akoestische wandpanelen ten alle tijden nooit schadelijk zijn voor je gezondheid!Echt houtfineer Je ziet steeds vaker dat aanbieders van akoestische panelen geen echt houtfineer meer gebruiken. Veel van deze aanbieders gebruiken zogeheten technisch fineer in hun akupanelen. Daar waar echt houtfineer bestaat uit dunne lagen natuurlijk hout die van een massief houten blok worden gesneden, wordt technisch fineer gemaakt van samengeperste houtvezels.

Doordat technisch fineer niet volledig uit echt hout bestaat is deze fineer niet alleen een stuk goedkoper, ook toont technisch fineer minder variatie in termen van houtsoort en korrelpatronen. In tegenstelling tot technisch fineer heeft echt houtfineer de authentieke uitstraling, textuur en warmte van echt hout, waardoor het een hoogwaardige en natuurlijke uitstraling heeft.

Wij raden je aan altijd goed op te letten van wat voor soort fineer de akoestische wandpanelen zijn gemaakt wanneer je opzoek bent naar akupanelen. Veel aanbieders van akoestische wandpanelen gebruiken namelijk technisch fineer in hun product. Niet alleen is dit zonde omdat de akupanelen dan de authentieke houten uitstraling missen, ook is dit materiaal een stuk goedkoper waardoor ze goedkopere materialen aanbieden voor dezelfde prijs als robuuste materialen!

Bij Woodpaneel beschikken al onze akoestische panelen over echt houtfineer. Hiermee bieden wij jou een authentiek product voor een eerlijke prijs aan!PET-vilt In onze toewijding aan zowel innovatie als duurzaamheid hebben we besloten om gerecycled PET-vilt te gebruiken voor onze akoestische wandpanelen. Dit betekent niet alleen dat we streven naar een optimale geluidsabsorptie en esthetische aantrekkingskracht, maar ook dat we actief bijdragen aan het verminderen van afval en het beschermen van onze planeet.

Het gebruik van gerecycled PET-vilt bij onze akoestische panelen is een belangrijke stap in de richting van een schonere planeet. Dit materiaal wordt vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen, waardoor waardevolle hulpbronnen worden geconserveerd en de hoeveelheid plastic afval in het milieu wordt verminderd. Hiermee verminderen we niet alleen de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van onze materialen.

Door onze keuze voor gerecycled PET-vilt laten we zien dat we serieus bezig zijn met milieubescherming en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. We hopen dat deze beslissing niet alleen onze producten verbetert, maar ook een inspiratie is voor anderen om duurzamere keuzes te maken en samen te werken aan een schonere, gezondere planeet voor toekomstige generaties.

Vraag

Stel een vraag